Translate

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Rafael Nadal

Ο Rafael Nadal Parera (γνωστός ως Ράφα) γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου του 1986 στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και είναι επαγγελματίας τενίστας. Βρίσκεται στην κορυφή κατακτήσεων των Grand Slams με τον Novak Djokovic έχοντας κερδίσει 22 τίτλους ο καθένας. Έχει ύψος 185 εκ. και είναι αριστερόχειρας.
 
Rafael Nadal | Biography, Titles, & Facts | Britannica
Ο Ναδάλ έγινε επαγγελματίας τενίστας στα 15 και συμμετείχε σε τουρνουά της ITF (Διεθνής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης). Στα 16 του  έφτασε στον ημιτελικό του Γουίμπλεντον, στην πρώτη του συμμετοχή στο τουρνουά. Στην ηλικία των 17, επικράτησε του Ρότζερ Φέντερερ την πρώτη φορά που ήρθαν αντιμέτωποι και έγινε ο νεότερος σε ηλικία παίκτης που φθάνει τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον από τον Μπόρις Μπέκερ. Στα 18 του, βοήθησε την Ισπανία να επικρατήσει των ΗΠΑ στο Κύπελλο Ντέιβις. Στην ηλικία των 19, ο Ναδάλ κατέκτησε το Γαλλικό Όπεν την πρώτη φορά που αγωνίσθηκε, κατόρθωμα που δεν είχε επιτευχθεί στο Παρίσι για πάνω από 20 χρόνια. Μάλιστα, το κέρδισε και τις τέσσερις φορές που αγωνίστηκε. Το 2003, του απονεμήθηκε το βραβείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Τένις (ATP) για τον καλύτερο νεοφερμένο παίκτη της χρονιάς.
 
 

Ο Ναδάλ χαρακτηρίζεται από το εξαιρετικό ταλέντο του στο χώμα στο οποίο έχει πετύχει 14 κατακτήσεις του major "Roland Garros". Παράλληλα έχει κερδίσει 4 Αμερικανικά Όπεν (US Open) και από δύο νίκες στο Γουίμπλεντον (Wimbledon) και Αυστραλιανό Όπεν (Australian Open). Έχει κατακτήσει 92 τίτλους στην ATP στα μονά και οι 81 διαδοχικές νίκες του στο χώμα είναι το μεγαλύτερο σερί νικών σε μία επιφάνεια στην Open Era.

 

 

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Grand Slam

Το Grand Slam είναι το δημοφιλέστερο και σημαντικότερο τουρνουά τένις. Είναι το επίτευγμα της κατάκτησης 4 μεγάλων πρωταθλημάτων σε μια κατη...

Αρχειοθήκη ιστολογίου